NOVA APLIKACIJA – YOUTUBE KIDS

YouTube Kids osmišljen je kao zabavno i edukativno mjesto za djecu i obitelji, a sav sadržaj i pronalaženje novih videa prilagođeni su djeci te puno sigurniji od standardnog YouTubea

 

Piše: Katarina Maurović, 2. g

 

YouTube nudi gomilu zabavnog sadržaja za djecu, međutim, bez stroge kontrole vrlo lako mogu naći sadržaje koji nisu primjereni njihovoj dobi. Zbog toga je Google prije nekoliko godina predstavio dječji YouTube koji je od prije nekoliko dana napokon dostupan i u Hrvatskoj. YouTube Kids osmišljen je kao zabavno i edukativno mjesto za djecu i obitelji, a sav sadržaj i pronalaženje novih videa prilagođeni su djeci te puno sigurniji od standardnog YouTubea. Uz to, roditeljima aplikacija omogućuje kontrolu sadržaja i korištenje algoritama za odabir sadržaja prikladnog najmlađima. YouTube Kids ima velike i jasne ikone kako bi korištenje bilo jednostavno i za malu djecu, a tu je i glasovno pretraživanje. Kanale i popise za reprodukciju možete pregledavati u četiri kategorije: Programi, Otkrijte, Glazba i Učite.

Kako je svaka obitelj drukčija, Google nudi uključivanje opcija koje će pomoći korištenje aplikacije neovisno o djeci. Način prihvaćanja roditeljskog sadržaja: omogućuje određivanja koji sadržaji mogu biti dostupni vašoj djeci. Postavke pretraživanja: možete odlučiti mogu li vaša djeca slobodno tražiti sadržaj dostupan iz svih izvora aplikacije. Timer: aplikacija može pomoći kontrolirati vrijeme koje vaša djeca provode ispred zaslona. Sve što trebate učiniti je upisati timer u Postavke i odrediti vremensko ograničenje po isteku kojeg će aplikacija biti blokirana.Pristup pomoću lozinke: pristupni kod možete postaviti za postavke i druge informacije u aplikaciji. Tajni kod za dijete: vaše dijete može stvoriti vlastiti kôd kako bi osiguralo svoj profil. Zbog toga druga djeca koja koriste isti uređaj neće imati pristup filmovima i značajkama i ne mogu ih koristiti na svojim profilima. Uporaba aplikacije bez prijave: ne morate se prijavljivati ​​da biste upotrebljavali YouTube Kids. Uklonili su i sve funkcije povezane s vašim računom kao što su slanje, dijeljenje, želje, itd. Postavljanje sadržaja: sav sadržaj prikladan je za cijelu obitelj, ali zapamtite da nijedan sustav nije savršen. Ako pronađete videozapis za koji mislite da je neprikladan – prijavite ga. Tako možete pomoći da YouTube Kids radi bolje. Da biste poslali videozapis, kliknite Više na vrhu videozapisa (znak tri točke) i odaberite Izvješće. Preuzmite aplikaciju i osigurajte svom djetetu sigurnije digitalno djetinjstvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *