Covid-19

Piše: Ema Lovinčić, 2.e

Mnogo se toga promijenilo otkada je došla ova korona. Uvedene su mnoge mjere u školi, a i izvan nje. Donesena je odluka da se noćni klubovi zatvaraju  u ponoć kako bi se smanjio rizik od zaraze, a svi će virusi vjerojatno čekat ponoć pa tek onda ulaze u klub.

Ujutro su gužve u javnim prijevozima te ljudi jedva čekaju izaći iz tramvaja i skinuti masku (samo se nas nekolicina koji živimo blizu škole može uputiti u malo dužu šetnju do škole).  A tamo smo svi opterećeni novim epidemiološkim mjerama. Neki ne mogu disati ispod maski, dok se neki brinu od koga će posuditi olovku za pisanje ukoliko zaborave pernicu jer ne smijemo dijeliti stvari.

Nekim profesorima je korona olakšala ispitivanja jer lakše ulove učenike u pokušajima šaptanja zato što primijete kako im se maska miče dok pričaju. Trebali bismo prozračivati učionicu no vani postaje jako hladno te se smrzavamo u učionici ukoliko su prozori otvoreni. Barem nećemo pokupiti koronu.

Jedna od dobrih stvari oko korone je da se sada u wcu uvijek može naći sapuna, a ponekada čak i papira za obrisati ruke. No znam što nam svima nedostaje od prošle godine. Automati s hranom. Sada smo prisiljeni, ako ne želimo gladovati, donijet hranu od doma te se zdravije hraniti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *