NOGOMET

INTERVJU

Piše: Marija Belošević, 2.e

Dobar dan svima! Dobrodošli u vijesti iz sporta. Danas je 26. 09. 2020., a mi smo intervjuirali bivšeg vratara i učenika V. gimnazije u Zagrebu o najpopularnijem sportu svijeta- nogometu. Kao informiran i upućen u sva aktualna događanja Vanja Miličević odgovorio nam je na sljedeća pitanja:

 1. Možete li nam reći sve informacije o tome hoće li se igrati nogometne lige te koje s obzirom na pandemiju korona virusa?

  Nogometne lige igrati će se ove godine pod posebnim epidemiološkim mjerama. Zbog pandemije CORONA virusa nogometne lige krenule su nešto kasnije, nego prijašnjih sezona. Publika je u nekim državama dozvoljena, tj. otprilike gledatelji mogu napuniti 1/3 kapaciteta. Dakle lige će se igrati, ali pod posebnim uvjetima.
 • Hoće li biti posebnih epidemioloških mjera te kakvih?

Bit će posebnih epidemioloških mjera. Gledatelji će biti obavezni nositi maske i koristiti dezinficijens za ruke prije ulaska na stadion. Također bit će ravnomjerno raspoređeni na stadionu i neće smjeti biti bliže od 2 m.  Pravila postoje i za igrače koji više neće smjeti mijenjati dresove nakon utakmice kao i sjediti bez maske na klupi za pričuvne igrače.

 • Na koji se način igrači spremaju za uskoro održavane utakmica?

  Igrači treniraju kao i prije. Pošto su sezone u svim jačim ligama počele igrači imaju treninge kao i prije, ali svakih nekoliko dana igrači se testiraju na virus kako bi svi bili sigurni ukoliko dođe do zaraze.
 • Kakve vi rezultate očekujete s obzirom na upoznatost o kakvoći igranja pojedinih timova?

  Odmah na početku vidljivo je da je igračima trebalo neko vrijeme da postignu formu u kojoj su prije bili . Stoga u početku očekujemo nešto slabiju kvalitetu igre koja će se dizati odmicanjem sezone. Rezultati će biti u skladu s fizičkim mogućnostima ekipa kao i o igračkom kadru kojim ekipe raspolažu.
 • Kakvu zainteresiranost publike očekujete s obzirom na prošle godine?

  Publika će biti zainteresiranija, nego prijašnjih godina upravo jer je nije bilo na stadionima od 3. mjeseca ove godine. Iako stadioni neće biti potpuno popunjeni zbog mjera očekujemo da će dozvoljeni dio uvijek biti popunjen i da će se glas navijača ponovno čuti.

Zahvaljujemo vam na sudjelovanju! Očekujemo i nadamo se rezultatima vaših predviđanja, a našim čitateljima zahvaljujemo na pozornosti. Ugodan dan svima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *