Dugoočekivani božićni poklon

Završeno snimanje četvrte sezone Crno-bijelog svijeta

Piše: Lana Milošević

U listopadu 2020. godine snimljena je posljednja epizoda ove hrvatske serije. Obožava je široka publika: od mladih do onih nešto starijih. Svatko ima svoje razloge, ali pažnju mladih privlači uglavnom zbog znatiželje o životu njihovih roditelja, baki, djedova koji se, gledajući seriju prisjećaju kako je to prije bilo…a možda i kritiziraju kako nije.

Nakon treće sezone, publika, glumci i redatelji htjeli su još. Crno-bijeli svijet snimao se 100 dana, pod maskama, mjerama, bez ijedne zaražene osobe na više od 100 lokacija uključujući i Split i Sarajevo. Kroz četvrtu sezonu prošlo je više od 200 glumaca, ali stalnu postavu idalje čine: Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Karlo Maloča (Žac), Sretem Morković (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Kaja Šimunović (Una), Sara Stanić (Marina) i Elizabeta Kukić (Dunja).

Radnja se odvija od proljeća 1985. do proljeća 1986. godine. Možemo očekivati rekonstrukciju nekih od najvažnijih događaja toga vremena: Cibosi osvajaju Kup prvaka, nuklearna katastrofa u černobilu, prve godine Omladinskog radija, gledala se Dinastija, slušao radio 101….

„Oni koji su prije bili mladi sada čekaju djecu, oni koji su bili djeca sada postaju mladi..“  riječi su  jednog od redatelja, Igor Mirković.

Trenutno je u procesu montaža kojom se bave Goran Kulenovć i Igor Mirković, a novu epizodu očekujemo 14. prosinca u 21h na prvom programu Hrvatske radiotelevizije i na HRTi platformi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *