Iz kina u domove

Zagrebački ekvinocij dostupan svima

Piše: Lana Milošević

Oni koji su ga gledali u kinima (od 13. veljače do 19. ožujka), a takvih je bilo mnogo, a i oni koji su o njemu čuli, a nisu ga imali priliku pogledati, će biti sretni kada doznaju da će se ponovno naći oči u oči sa Zagrebačkim ekvinocijem.

Zagrebački ekvinocij film je Svebora Mihaela Jelića, bivšeg učenika naše gimnazije koji prikazuje život mladih grada Zagreba. U film je na ovaj ili onaj način bilo uključeno između 400 i 1000 mladih („Nitko nikada neće znati točan broj.“), dok je uži tim sadržavao 30ak debitanata. Tri godine trajala je izrada ovoga bezbudžetnog filma.  Novci su prikupljeni osobnim ulaganjima i uplaćivanjem svih koji su htjeli pomoći pod inicijativom „vi nama kavu – mi vama film“.

Prije Cinestar distribucije, film je prikazan na Pula Film Festivalu 2019., Motovun Film Festivslu, Pula u Zagrebu, Motovun u Zagrebu, Betina film festivalu, Fou River Film Festivalu, Dubrovnik Film Festivalu, Split Film Festivalu te Noći Hrvatskog filma. Postigao je zavidno 4. mjesto po sudstvu Hrvatskog Društva Filmskih kritičara.

To je film s najmlađom filmskom ekipom i najmlađim filmskim redateljem koji je dospio na Pula Film Festival koji je ostvario 400% profita u kinima.

To su činjenice.

Što mi imamo od toga?

Cefgi tim duže je vrijeme najavljivao veliku novost putem Instagram i Facebook platformi. Napokon, 13. studenog 2020. godine odlučio je javnosti vratiti ono što uz pomoć te iste javnosti stvorili („Vi ste dali nama, sada mi želimo dati  vama.“).

Virtualni pristup filmu omogućen je zauvijek.

Poduprimo naše mlade kreativce, vršnjake.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *