Intervju s Hanom Kalit, predsjednicom Vijeća učenika V. gimnazije

Predstavljamo novu predstavnicu svih učenika naše škole

Intervju vodi: Dominik Sič

Početkom nove školske godine došao je red i na novi saziv Vijeća učenika naše škole. Predstavnici svih razreda zahvalili su na uspješnom radu prošlogodišnjem vodstvu na čelu s predsjednicom Vanjom Jelačom, upoznali se s novim ravnateljem prof. Englesfeldom i koordinatoricom Vijeća učenika, prof. Švendom Lekić te naposljetku izabrali novo vodstvo. Zamolili smo novu predsjednicu da se predstavi našim čitateljima i otkrije nam svoje dojmove o preuzimanju ove odgovorne dužnosti.
1. Možeš li nam se predstaviti u kratkim crtama?
Moje ime je Hana Kalit. Rođena sam 5. kolovoza 1999. godine u Zagrebu i imam 17 godina. Dolazim iz Velike Gorice gdje sam pohađala OŠ Eugena Kvaternika, a sada idem u 3. g razred V. gimnazije te sam izabrana za ovogodišnju predsjednicu Vijeća.
2. Postala si predsjednicom Vijeća učenika, kakav je osjećaj obnašati tu dužnost?
Na početku sam bila jako uzbuđena i šokirana jer nisam očekivala da ću biti izabrana, a kasnije me malo uhvatila panika jer ova pozicija zahtijeva veliku odgovornost. No unatoč tome prihvatila sam ovu ulogu kao novi izazov.
3. Kako si zadovoljna položajem učenika i Vijeća učenika u našoj školi?
Jako mi se sviđa što u našoj školi učenici zajedno s Vijećem učenika imaju određenu dozu samostalnosti, ali i dalje mislim da se u donošenju nekih važnijih odluka što se tiče škole može i nas učenike ponekad više pitati što mi mislimo.
4. Gdje, prema tvome mišljenju, ima najviše prostora za poboljšanje u našoj školi?
Mislim da su se u ovoj školi kao što smo već i vidjeli trebaju promijeniti Dani kruha , a dalje mislim da ćemo pokušati promijeniti i koncert Peta gori počevši od njezina naziva pa sve do sama sadržaja.
5. Koji su prioriteti u tvojemu mandatu i koje promjene namjeravaš uvesti?
Moj plan zasad je malo promijeniti strukturu važnijih događaja u našoj školi kao što su već spomenuti Dani kruha ili Božićni sajam kako bi postali pristupačniji većem krugu ljudi. Kasnije možda dodam i još nešto ovome planu.
6. Što bi poručila za kraj svim našim učenicima?
Za kraj bih željela učenicima naše škole poručiti da se jako radujem našoj međusobnoj suradnji. Zahvaljujem im što su zasad jako susretljivi i uvažavaju neke moje nove prijedloge te ih pozivam, ukoliko netko od njih ima nekakav svoj prijedlog, da mi ga uvijek mogu slobodno predložiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *