Intervju s Vitom Blagecom

Naša škola vrvi uspješnim sportašima, jednog od njih predstavljamo ovdje

Piše: Nika Perica

Dana  7. listopada napravila sam intervju s Vitom, učenikom 4. b razreda naše škole. Vito se u slobodno vrijeme intenzivno bavi sportom i to sportom koji možda nije toliko čest i uobičajen u mladih ljudi. Tijekom razgovora postavila sam mu šest pitanja na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio. Razgovor s Vitom dao mi je do znanja koliko on zapravo voli sport kojim se bavi i koliko uživa u njemu. Evo kako je tekao intervju:

1. Možeš li mi reći kojim se sportom baviš i otkada?
Bavim se taekwondoom od svoje sedme godine.
2. Što te točno privuklo tom sportu?
Oduvijek sam imao ideju kako bih se mogao baviti nekim borilačkim sportom te su se u to vrijeme i većina mojih prijatelja upisali na satove taekwondoa pa sam se zato i ja odlučio time baviti.
3. Kako su reagirali tvoji roditelji na izbor sporta?
Moji roditelji nikada nisu imali ništa protiv mog odabira te su me u potpunosti podržavali, što je jako bitno za daljnji uspjeh.
4. Budući da se tim sportom sad baviš 10 godina, zanima me jesi li ikada imao ozbiljniju povredu i je li te ona (ako si ju imao) demotivirala te jesi li nakon nje opreznije ulazio u borbe?
Imao sam dvije veće ozljede u poslijednje tri godine. Ozljede su bile vezane za desnu zadnju ložu i desno koljeno. Kada sam doživio ozlijede osjećao sam se demoralizirajuće jer sam znao da nakon tih povreda na neki način moram krenuti od nule te da ću se ponovno morati vratiti u formu u kojoj sam bio. Uz sve to izgubio sam tjedne i mjesece treninga. Poslije svake ozljede bio sam oprezniji, ali kao i svaki pravi borac željan uspjeha i pobjede prilikom borbe nisam više mislio na mogućnost da se ponovno ozlijedim, već sam se u potpunosti prepustio borbi i na to usredotočio misli.
5. Koliko puta tjedno imaš treninge, koje si sve nagrade osvojio te koji je tvoj dugoročni cilj?
Treninzi variraju, ovisno o dijelu sezone te o broju natjecanja, ali u pravilu tjedno imam 10 treninga. Za sada sam osvojio mnoge medalje koje su od velikog značenja. Osvojio sam brojne domaće i strane turnire, a kao svoje najveće uspjehe smatram 5 zlatnih medalja na državnim prvenstvima i brončanu medalju koju sam dobio na juniorskom europskom prvenstvu prošle godine. Moj je cilj osvojiti medalju na olimpijskim igrama.
6. Je li ti teško uskladiti školu s treninzima?
Nije mi teško uskladiti obaveze sa školom te na tome mogu zahvaliti i svojim profesorima koji mi često izlaze u susret.
Članak bih željela završiti zahvalom Viti na izdvojenom vremenu i na odgovorima koje nam je dao. Također, želim mu puno uspjeha u daljnjim borbama te da ostvari svoj san, a vjerujem da mu i vi želite isto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *