U očekivanju Svjetskog prvenstva u nogometa

Počinje!

piše: Domagoj Matković

 

1.prosinca 2017. održano je izvlačenje ždrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji koje počinje u lipnju 2018. godine. Hrvatska nogometna reprezentacija će igrati u skupini D gdje se još nalaze Argentina, Island te Nigerija. Prema rasporedu utakmica, prvo ćemo se susresti s Nigerijom 16. lipnja, zatim Argentinom 21.l ipnja i u trećem kolu s Islandom 26. lipnja.

Ako Hrvatska osvoji prvo ili drugo mjesto u skupini, u osmini finala se križa sa skupinom C iz koje protivnik može biti Francuska, Peru, Danska ili Australija. Naša reprezentacija se nalazila u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem te se zato s njima nismo mogli naći u istoj skupini. Međutim, kakvi su do sad bili rezultati protiv pripadnika naše skupine. Hrvatska se susrela s Argentinom ukupno četiri puta. Ostvarili smo samo jednu pobjedu, remi te 2 poraza. Prvi susret je bio 1994. u prijateljskoj utakmici kada je rezultat bio 0:0. Međusobni susreti s Islandom nam ipak mogu donijeti neku dozu samopouzdanja. U šest susreta s Islandom, čak 4 puta smo mi izišli kao pobjednici. Ostale dvije utakmice su završile porazom i jedna je bils remi utakmica. Četvrta reprezentacija u skupini, Nigerija s Hrvatskom nikada nije do sada igrala službenu utakmicu. Neki vjeruju da smo završili u jednoj od najtežih skupina na prvenstvu, no sigurni smo da će se igrači pobrinuti da skupina bude teška i ostalim reprezentacijama koje se nalaze u njoj.

 

Ako Hrvatska osvoji prvo ili drugo mjesto u skupini, u osmini finala se križa sa skupinom C iz koje protivnik može biti Francuska, Peru, Danska ili Australija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *