Jesenski izlet

Posjet prvih razreda Celju

piše:Patricia Petrinac

11. listopada 2019. prvi razredi su za svoj jesenski izlet posjetili Celje u Sloveniji. Putujući u Celje dobro smo se zabavili i pobliže upoznali.

Prvo stajalište bila je pivovarnica Laško gdje nam je objašnjen proces dobivanja piva, naučili smo o prošlosti i sadašnjosti tvornice te degustirali bezalkoholno pivo s okusom ananasa. Prema programu razmjene posjetili smo Lava gimnaziju u Celju u kojoj se nalazi najveća školska knjižnica u Sloveniji. Škola je vrlo moderna i prostrana. Imali smo i slobodno vrijeme za razgledavanje centra grada Celja. Nakon slobodnog vremena posjetili smo simbol grada Celja, dvorac u Starom gradu Celje, koji je nastao u 12. stoljeću i u njemu su živjeli celjski grofovi i grofice. Tamo je bilo prikazano kako su ljudi živjeli u toj okolini i na koji način su se kažnjavali. Na kraju smo posjetili Arheološki muzej grada Celja u kojem smo mogli vidjeti puno zanimljivih izloženih predmeta, a neki od njih su stare posude, kosti medvjeda i kameno oružje. Posebno nam se svidjela izložba „Grad pod gradom“ u kojoj smo razgledali ostatke naselja u Celju iz brončanog i starijeg metalnog doba (9.-6. st. pr. Kr.).

Vrijeme je bilo vedro i sunčano, stvaralo je ugođaj zabave. Možemo reći da smo bogatiji za još jedno iskustvo putovanja, a sigurno smo i nešto naučili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *