Finalna utakmica Europskog rukometnog prvenstva: Hrvatska-Španjolska

piše: Lara Čelig

U Stockholmu se 26. siječnja 2020. odigralo finale rukometnog prvenstva, a za prvo mjesto su se Kauboji borili sa Španjolcima. Da se prisjetimo, Hrvatska je već bila poražena u finalima od Danske i Francuske, a sada je tu i Španjolska.

U prvom poluvremenu utakmice Hrvatska je uglavnom bila u prednosti s dva gola razlike. Prvi gol za nas je zabio Marić, a za Španjolce Sole. Ipak, zadnjih desetak minuta rezultat se okrenuo u korist protivnika te je rezultat bio 12:11. Španjolski golman Gonzalo Perez de Vargas uspio je obraniti čak šest lopti, dok su naši golmani Marin Šego i Matej Ašanin imali tek dvije obrane.

Prvih nekoliko minuta drugog poluvremena Španjolci su bili u vodstvu i to s čak četiri gola razlike. No, Kauboji su vrlo brzo rezultat izjednačili na 18:18 te čak bili u vodstvu za jedan gol. Iako smo imali puno prilika, nismo ih iskoristili. S druge strane, Španjolci su iskoristili naše prazne golove te na taj način okretali rezultat u svoju korist. Stepančić, koji je na početku igre bio plašljiv, dao je sve od sebe i omogućio još golova. Nažalost, to nije bilo dovoljno jer smo u posljednje dvije minute primili dva gola te je rezultat bio 20:22 za Španjolsku. Hrvatskoj nije pomogao ni time-out u posljednjim minutama.

Španjolci su tako dobili titulu prvaka, a Hrvatska u rukama ima srebrnu medalju. Igrači su, unatoč ozljedama i umoru, davali sve od sebe, kako u finalu, tako i na ostalim utakmicama. Mora se istaknuti i aktivnost kapetana Duvnjaka koji je bodrio suigrače i navijače te vodio momčad. Na postolju su se tako ove godine našle:

  1. Španjolska
  2. Hrvatska
  3. Norveška

Sve skupa, možemo biti zadovoljni postignućima naše momčadi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *